Nem kell egyedül lenned!

Hódíts meg, vagy hódítsd vissza a szerelmedet!

Kapcsolattisztításra fel!

Időről időre lehet hallani különféle tisztítókúrákról, amelyek segítenek abban, hogy különböző, a szervezetben felhalmozódott káros anyagokat ki lehessen onnan pucolni. Ezáltal jobban fog működni a test, felpörög az anyagcsere, több lesz az energia. Ehhez hasonló módon működik a kapcsolattisztítás is.

bryan-apen-318974_480.jpg

Legyünk őszinték magunkhoz! Nincs olyan kapcsolat, ahol egy-egy vita ne lenne, de sokszor még vita sem kell ahhoz, hogy valamelyik fél úgy érezze, hogy valami hiányzik neki a kapcsolatból. Ilyenkor a felszín alatt megbúvó sértettség szép lassan, de biztosan aláássa a kapcsolatot. Ha nem kapsz időben észhez, akkor könnyedén akár apróságok is oda vezethetnek, hogy elvállnak útjaitok.

Kapcsolattisztítás

Ha tudatosul, hogy valami nincs rendben, akkor a legjobb megoldás, ha a problémát a lehető legegyszerűbben, és persze őszintén átbeszéled a pároddal. Na ez persze nem olyan könnyű, mint amilyen könnyű leírni. Ehhez kell az, hogy mind a két fél nyitott legyen a beszélgetésre, ami a megoldást hozhatja.

3 lépés, amire oda kell figyelni:

  1. Megegyeztek abban, hogy olyan körülményeket fogtok teremteni, ahol kényelmesen, nyugodtan tudtok egymásra figyelni anélkül, hogy bármi megzavarhatnak benneteket!
  2. Végighallgatjátok egymást anélkül, hogy közbeszólnátok, illetve védekeznétek vagy támadnátok, miközben a másik beszél.
  3. Nem csak a másik fejéhez vágjátok azt, amivel bajotok van, hanem azt is elmondjátok a másiknak, hogy mi az, amit szerettek benne.

Nyugodt körülmények

A beszélgetés hatékonysága miatt kell az, hogy békés körülmények között tudjatok beszélgetni, egymásra figyelni. Hiszen ha a szomszéd asztalnál ülők azt hallgatják, hogy Ti miről beszélgettek, vagy éppen a gyerekek rohangálnak körülöttetek, akkor esélyetek sem lesz arra, hogy átbeszéljétek azokat a dolgokat, amelyek belülről feszítenek benneteket! Amikor minden elcsendesedett, akkor üljetek le egymás mellé, tegyétek el a telefonokat, és csak egymásra figyeljetek. Ha segít, akkor bontsatok ki egy palack bort is, de igazából erre nincs is szükség.

Figyelj oda a másikra!

A beszélgetésnek legyen egy jól felépített váza, amelyet mind a ketten szem előtt tudtok tartani. Erre a keretre azért van szükség, hogy mind a ketten biztosak legyetek abban, hogy ami a szíveteket nyomja, azt ki fogjátok tudni adni. Fontos, hogy beszélték meg, hogy egyszerre hány problémás pontról beszéltek. Én azt javasolom, hogy ne esettek túlzásba, és egyszerre 3 pontot mondjatok el, hozzatok fel!

Mi az, amit szeretsz benne?

Ha végeztél a problémák felsorolásával, akkor el kell mondanod 3 olyan tulajdonságot, cselekedetet, amit viszont szeretsz, tisztelsz a másikba. Ezt közvetlenül az után, hogy felhoztad a problémát. Ha befejezted, akkor a másik jön. Hallgassátok meg egymást. Ha mind a ketten befejeztétek, akkor van arra lehetőség, hogy egy-egy dolgot átbeszéljetek, ha ez szükséges.

Légy türelmes, és ne rohanj! Ha úgy érzed, hogy sok mindent kellene elmondanod, akkor se ess túlzásba, és egyszerre csak 2-3 problémát dobj be, beszélj ki magadból. Annak nincs értelme, hogy rázúdítasz mindent a másikra.

Ismételjétek meg ezt rendszeresen!

Figyeld meg, hogy a probléma felszínre kerülése sokszor egyből meg is oldja magát a problémát. Ezek után pedig ahelyett, hogy a szőnyeg alá söpörnétek a problémákat tartsatok kapcsolattisztítást. Ha ezt rendszeresen megteszitek, akkor azzal egy szoros kötelék, és bizalom fog kettőtökben kialakulni, hiszen meglesz az érzés bennetek, hogy bármit meg tudtok beszélni a másikkal.

Neked is szívesen segítek helyrehozni a párkapcsolatodat: bit.ly/2ohSF0O

Fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr7014212137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tanulj meg társat keresni!

borito_uniweb_320.png

Hódítsd vissza az exedet!

webuni_exvissza_320_1.png

Facebook oldaldoboz

Nem kell egyedül lenned!

Keresd a társad, de nem találod? Van párod, de romokban hever a párkapcsolatod? Pontosan tudod, hogy kivel szeretnél együtt lenni, de ő szakított veled? Hódítsd meg! Hódítsd vissza! Ez a blog abban tud neked segíteni, hogyan legyél részese egy boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatnak! Ha ehhez az kell, hogy megismerj valakit, akkor abban is segítek. Ha pedig együtt vagy valakivel, és úgy érzed, hogy több van a kapcsolatban, akkor megmutatom, hogyan tudod helyrehozni. De akkor sem kell kétségbe esned, ha túl vagytok a szakításon, mert megmutatom neked azt, hogyan lehettek újra egy pár