Mindenki más azt mondja…
2018. szeptember 19. írta: tolvajnorbert

Mindenki más azt mondja…

Vége lett a kapcsolatodnak, és Te nem tudsz dönteni, hogy próbáld-e meg vele újra, vagy lépj tovább. A hezitálás egyetlen oka, hogy rajtad kívül mindenki más arról beszél, hogy tovább kellene lépned. De hogyan is tehetnéd, ha Te vele szeretné lenni. Most kire fogsz hallgatni? A szíved vagy a tömeg fog dönteni arról, hogy újra egy pár lesztek-e?

 asdrubal-luna-485688-unsplash_480.jpg

Meggyőződésem, hogy egy-egy szakítás után a párok többsége azért nem próbálja meg újra, mert a környezetük lebeszéli őket a folytatásról. Igen, én is tudom, hogy vannak olyan, nem is kevesen, akikkel a legjobb dolog, ami csak történhetett nem volt más, mint az, hogy szakítottak a párjukkal.

De mi van azokkal, akik úgy érzik, hogy ebben azért több volt? Ők felemelt kézzel adják meg magukat? A többség fájdalommal teli sebekkel fogja ezt tenni, mert a környezetük jön a mindenki által jól ismert közhelyekkel, mint a felmelegítve csak a töltött káposzta a jó, és még sorolhatnám. Csak kevesen lesznek, akik ahelyett, hogy elkezdenék vadul osztani az észt meghallgatják a hozzájuk fordulót, és ahelyett, hogy ők akarnának az okosak lenni elkezdik támogatni abban, amit igazán akar. Ha újra kezdeni, akkor abban, ha továbblépni, akkor abban.

Az újrakezdés nem könnyű, de ha sikerül, akkor olyan szintre emeli a kapcsolatot, amiről korábban nem is álmodott egyik fél sem. Hiszen ahhoz, hogy működjön, végre valóban működjön egy párkapcsolat, ahhoz nem kell más, mint helyre tenni a párkapcsolat alapját adó bizalmat, kommunikációt és a szexualitást. A legtöbb párkapcsolat azért van holtponton, mert jó esetben az egyik, rosszabb esetben mindhárom területen bajok vannak. A jó hír, hogy ez kezelhető, de nem ez lesz az első lépés.

A legfontosabb, hogy ne másokra hallgass. Nagyon könnyű egy kávé/sőr/bambi mellett okosnak lenni! Elfogják neked mondani, hogy miért ne próbáld meg! De ők nem lesznek ott melletted, amikor egyedül fekszel éjjel az ágyban, és elindul a kezed felé, de csak a levegőt fogod tudni markolni. Ők nem lesznek ott veled, amikor reggel kinyitod a szemed, és nincs ott veled, az, akivel az elmúlt időszakot együtt töltötted. Egyedül fogsz azon is kattogni, hogy mi lett volna, ha megpróbálod.

A legtöbbször az exvisszahódítás zátonyra fut, főleg akkor, ha nem kérsz segítséget. Olyan is van, hogy menet közben rájössz, hogy mégsem őt akarod. Egyetlen egy dolog miatt kell megpróbálnod. Ez pedig az, hogy a többség enélkül nem tudja magában lezárni a kapcsolatot, nem tud továbblépni, és évek, évtizedek múlva is valahol őt fogja keresni. A legtöbb társkereső, aki az éve során hozzám fordul előbb vagy utóbb elmondta, hogy volt valaki, ami a mai napig intenzíven él benne, és sajnálja, hogy akkor és ott nem próbálta meg újra meghódítani. Ez pedig gátolja a társkeresés minden területén, mert nem mer aktívan ismerkedni, és azt az idealizált személyt keresi mindenkiben, aminek persze senki nem fog tudni megfelelni.

Ha vége lett a kapcsolatodnak, és úgy érzed, hogy meg kell próbálnod, hogy újra csapatni akarod vele a ritmust, akkor ne hallgass a károgókra, hanem vágj bele. Egyetlen egy dologra kell majd odafigyelned, mégpedig arra, hogy ezt végre jól csináld!

Ha segítségre, támogatásra van szükséged: http://bit.ly/2NFfiv6

Fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr6214247173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása