7+1 pont, amire figyelj oda szakítás után!
2018. december 14. írta: tolvajnorbert

7+1 pont, amire figyelj oda szakítás után!

Egy szakítás után természetes az, ha egy részed belehal abba, hogy vége lett a párkapcsolatotoknak. De nem mindegy, hogy mennyi idő kell ahhoz, hogy felállj, és újra egész emberként élhesd az életed. Ráadásul, ha úgy döntesz, hogy újra akarod kezdeni vele a korábbi kapcsolatod, akkor nagyon észnél kell lenned, hogy ne égess fel minden hidat magad mögött. Mert lehet, hogy az ex visszahódítás mellett döntesz, de ez nem olyan egyszerű, függetlenül attól, hogy a szakítás miért történt.

 xavier-sotomayor-192007_480.jpg

A legjobb az lenne, ha ezt a posztot még szakítás előtt olvasnád, és emlékeznél rá akkor, amikor szakítasz, vagy éppen szakítanak veled. Mert akkor úgy tudnád megélni, átélni az egészet, hogy nem omlana össze a teljes világod. Ez igaz lenne akkor is, ha derült égből villámcsapásként érne téged a szakítás híre.

Azok a pontok, melyeket itt összeszedtem az elmúlt évek tapasztalatai alapján körvonalazódtak. Sokszor akkor is érdemes odafigyelni rájuk, ha nem most, hanem napokkal, hetekkel korábban szakítottatok. Már csak azért is, mert egy-egy szakítás sok esetben hetekre, hónapokra vagy éppen évekre meg fogja határozni, befolyásolni fogja az életedet.

Vegyél egy nagy levegőt!

A cél az, hogy egy picit meg tudj nyugodni. A legtöbben ott szúrják el, hogy nem tudnak venni egy nagy levegőt, hátralépni egyet, ha kell, akkor akár többet is, hanem a bennük lévő indulatoknak átadják magukat. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy teljesen összezuhannak, és olyan mélységeket fognak megélni, amiről korábban azt sem tudták, hogy létezik. Ahhoz, hogy talpra tudj állni szükséges az, hogy egyrészt elfogadd a helyzetet, másrészt tiszta fejjel tudj hozzáállni a dolgokhoz. A napokban volt bent nálam az egyik ügyfelem, akire szinte rá sem lehetett ismerni azután, hogy vett egy nagy levegőt. Nórit nagyon megrázta a szakításuk. Élete szerelem, így nevezte az exét. Teljesen padlóra került a szakítás után. De miután vette egy nagy levegőt, és meg tudott nyugodni, na akkor visszatért belé az élet. Először meg sem ismertem, amikor belépett az irodámba, mert ez a változás olyan tartást adott neki, ami a korábbi teljesen összetört lánynak reményt adott a folytatáshoz!

Ne vágj hozzá semmit!

Tisztázzuk! Itt elsősorban nem vázára, és könnyen dobható dolgokra gondolok, hanem szavakra. Na jó! Váza, tányér és társai se repüljenek. De hidd el, hogy sokkal fontosabb, hogy ne mondj olyat, amit alapból nem mondanál. Ilyenkor szokott az lenni, hogy mondasz valami bántó, sértő, pofátlan, képtelen dolgot. Persze az esetek többségében szinte azonnal, a maradék esetben pedig később megbánod a dolgot, de akkor már régen késő! Késő, mert azok a szavak, amelyek hozzá vágtál a szívéig hatoltak. Persze azt fogja mondani, hogy semmi baj, ha bocsánatot kérsz, de sokszor ezek a sebek hetek, évek múlva sem fognak, tudnak begyógyulni. Közben pedig belülről éget majd a bűntudat, hogy ezt megtetted vele. Pont vele, akit mindennél jobban szeretsz/szerettél valaha. Ez a bűntudat pedig rosszabb, mint maga a szakítás, mert lehet, hogy ő megbocsát neked, de sokszor te nem fogsz tudni megbocsátani saját magadnak.

jonathan-sharp-1096746-unsplash_480.jpg

Gondold végig, hogy mi történt!

Vettél egy nagy levegőt, és kicsit kitisztult a fejed. Most jött el a gondolkodás ideje. Első körben gondold végig, hogy mit is történt. Mi volt az oka, hogy most ebben a helyzetben vagy. Ez azért fontos, mert sokszor el fogsz oda jutni, hogy tényleg ez volt a lehető legjobb megoldás, amit meg lehetett lépni. Ez sokszor olyan, mint egy vödör jéghideg víz, ami pillanatok alatt ki fog józanítani. Ezután még valamit végig kell gondolnod. Ez pedig az, hogy tovább akarsz-e lépni, vagy elindulsz felé, megpróbálod az ex visszahódítás rögös útját járni? A döntés minden esetben a tiéd kell, hogy legyen. Ne hallgass másokra. Hiszen ők nincsenek a te helyedben!

Ne könyörögj!

Ez az, amit nem szeretnék sokáig ragozni. Egyszerűen felesleges. A lényeg, hogy legyen tartásod, mert ha az nincs, akkor mi az, ami megmarad? Ráadásul a könyörgés az, ami soha nem vezet célhoz. Ezt korábban már bővebben kifejtettem. Olvasd el, hallgasd meg, ha bővebben érdekel, hogy miért nem könyörögj.

Ülj rá a kezedre!

Ez az egyik legfontosabb pont, mert a legtöbben itt szúrják el egy szakítás után. Teljesen mindegy, hogy tovább akarsz-e lépni, vagy esetleg vissza akarod hódítani. Azt figyeltem meg, hogy abban az esetben, ha nem tudod visszafogni magad, és állandóan megírod, hogy mit gondolsz, érzel, mi az, amire kíváncsi vagy, akkor veszítesz. Ez főleg akkor fontos, ha vissza akarod hódítani. A barátod/barátnőd visszaszerzése olyan sebet fog kapni akkor, ha állandóan írogatsz neki, ami halálos. Ez nem más, mint a szóbeli dobálás elektronikus változata. Azért lett külön kiemelve, mert ezt térben, és időben távolabb áll a szakítástól, mint a másik. Igaz, sokszor sokkal károsabb is. A lényeg, hogy ne írj neki emailt, SMS-t, Viber-Whatsup-Messenger üzenetet. Fogd vissza magad. Tudom, hogy ez nagyon nehéz, de elkerülhetetlen.

Ne kattogj!

Ha már a nagy hármassal zártam az előzőt, akkor kezdjük most velük. Nincs annál nagyobb önámítás, önbecsapás, ártalmasabb dolog, mint azt sasolni, hogy mikor volt elérhető Viberen, Whatsupon, Messengeren. Egyrészt nem vagy vele előrébb, mert nem fogod tudni összerakni, hogy mit csinált, kinek írt, miért volt elérhető. A legdurvább összeesküvés elméleteket szoktam ilyenkor hallani. Én pedig csak mosolygok, és elmondom, hogy talán igen, talán nem. Nagyon szoktak utálni ezért. Tibor – akiről legutóbb is írtam – képes volt 10 perceként nézni, hogy mikor volt az exe utoljára elérhető, amiből leszűrte a következtetést, hogy nagyon belehúzott az éjszakába a csaj. Felállított egy szép, kerek történetet, hogy mit, kivel, hol, mennyi ideig csinált. Szórakoztató történet volt. Én komolyan jót nevettem, majd felvázoltam három másik lehetséges verziót. Ő volt az, akinek mutattam korábban, hogy az általa is használt app úgy mutatta az egyik ismerősöm, hogy több órával korábban volt csak elérhető, hogy éppen üzenetet kaptam tőle. Ez igaz mind a három fent említett alkalmazásra.

A kattogással az a baj, hogy az őrületbe fog kergetni, és egy olyan alternatív valóságot állít fel az ember, aminek az esetek 99%-ában semmi köze a valósághoz. Az egyik ex visszahódító workshopon merült fel, hogy mi az, amin lehet kattogni. A válasz egyszerű: kattogni sok mindenen lehet. Lehet azon, hogy kivel van, mit csinál, miért szakított, mi lett volna, ha együtt maradtok, hogyan tudod visszahódítani. De ez mind-mind messze visznek a valóságtól. Tibor esetében is kiderült, hogy az exe nem volt bulizni. A valóságban a gyereke megbetegedett, és hozzá kellett felkelni, és azért volt elérhető, mert üzent az anyukájának, hogy minél gyorsabban menj segíteni neki. Nincs nehezebb annál, mint kikapcsolni a kattogást, abbahagyni a rágódást a múlton, azon, hogy mit terveztetek közösen. De ha nem teszed, akkor egy olyan világban fogod találni magad, aminek amellett, hogy semmi köze nincs a valósághoz még be is fog zárni egy életre. Így sem az exeddel, sem mással nem fogsz sem most, sem évekkel később kialakítani kapcsolatot. Hidd el, hogy nem éri meg.

Ne zaklasd!

A szakítás után sokan nem férnek a bőrükbe, és elkezdik felvenni a kapcsolatot olyanokkal, akikről azt hiszik, hogy segítenek majd nekik, ha mással nem információval. A gond az, hogy ők vele vannak, és nem veled. Így nem szövetségeseid lesznek, hanem ellenségeid, és az exed is ki fog akadni rád! A másik hogy megvárják az exüket a munkahelye, a lakása előtt, hogy tudjanak vele beszélni. Amellett, hogy ez alapvetően gáz még csak célba sem fogsz érni vele, hanem térden lövöd magad, és távolabb kerülsz tőle, mint valaha voltál vagy gondoltad volna. Ne tedd!

 

+1 Ne küldj neki virágot!

Ez az a lépés, amit férfiak szoktak meglépni. Itt nem a virág az egyedüli, amit tilos küldeni. Bármi lehetne a címben. A legnagyobb öngól szakítás után virágot, plüssmacit, jegygyűrűt, csokit, festményt, autókulcsot, tengerparti nyaralást, stb. küldeni a volt barátnőnek, feleségnek. A többség ezt tartja igazán jó megoldásnak annak ellenére, hogy előtte az esetek többségében eszében nem jutott volna bármit is küldeni neki. Az igazság az, hogy lehet, hogy örülne a nagy csokor virágnak, de annak biztosan nem, ami ezzel jár. Mert ilyenkor jönnek a kérdések is csőstül. A többségét fel sem kell tenni, mert elkezd magyarázkodni. Na ez az, ami nem hiányzik. Lemagyarázni, elmondani mindenkinek, hogy a volt pasija, férje küldözgeti neki ezeket, mert abban bízik, hogy majd megbocsát. Nem fog. Nem ezért fog, ha megbocsát.

 

Összegezve:

Ha sikerül visszafognod magad, és szem előtt tartani a fent leírtakat, akkor jó úton haladsz. Ha tovább akarsz lépni, akkor nem fogsz magad után rossz szájízt hagyni. Ha pedig úgy döntesz, hogy az ex visszahódítás a te utad, akkor sikeresen felálltál a rajt mezőre. Ezek után nincs más dolgod, mint játszani a játékot, és eljutnod a célba. Nem lesz könnyű, de ne feledd, hogyha csapatod a ritmust, akkor nem kell egyedül lenned!

 

 

Fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr7614483580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása