3 ok, hogy miért ne hódítsd vissza az exedet!
2019. április 15. írta: tolvajnorbert

3 ok, hogy miért ne hódítsd vissza az exedet!

Évek óta dolgozom együtt olyanokkal, akik azért fordulnak hozzám, hogy újra egy párt alkothassanak az exükkel. Most meg jövök azzal, hogy miért ne akard újrakezdeni a kapcsolatotokat szakítás után. Olvasd el, és döntsd el Te magad, hogy vissza akarod-e hódítani az exedet, vagy inkább megfogadod valamelyik észrevételemet!

 ben-white-194220-unsplash_480.jpg

Szakítás után

Mindegy, hogy most szakítottatok, vagy hónapokkal, évekkel korábban én nem lepődöm meg azon, hogy azon gondolkozol, hogy újra kellene kezdeni vele. Lehet, hogy voltak holtpontok a kapcsolatban, de ahogy az Évi, az egyik ügyfelem fogalmazott, összességében több volt a jó a kapcsolatban, mint vacak, néhol megalázó, megsemmisítő pillanat. Aztán az is lehet, hogy minden szupiszupppppper volt, csak egyszer azon kaptad magad, hogy nem tudod ki is a másik, és szépen ki is lépett az életedből. Most úgy érzed, hogy tisztul a kép, és nem akarsz, sőt, sokkal inkább nem tudsz nélküle élni. Íme, három olyan ok, ami amellett szól, hogy sétálj tovább, és enged el ezt az egészet:

Felmelegítve csak a töltött káposzta az igazi!

Amikor arról írok, beszélgetek valakivel, tartok előadást, vagy éppen élőzöm, hogy hogyan hódítsd vissza az exedet, akkor folyton megkapom, hogy minek akarja bárki is visszakapni az exét, amikor felmelegítve csak is a töltött káposzta jó. Minden más igazából ebből gyökerezik, amikor le akarják az embert beszélni az újrakezdésről, illetve engem arról, hogy ezzel egyáltalán foglalkozzam, az ügyfeleimnek segítsek. Az indok mindig ugyan az, hogy úgy sem fog működni a kapcsolat, így teljesen felesleges ebbe az egészbe energiát fektetni. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy ilyen próbálkozás után újra és újra pofára fogsz esni, ami után még nehezebb lesz felállni, tovább lépni.

Nem véletlenül lett vége a kapcsolatodnak! Kezdj új életet!

Amikor ezzel jönnek, akkor az leginkább arról szól, hogy meg akarnak óvni téged mindattól, ami az újrakezdéssel járna. Sőt, arra próbálnak meg rávilágítani, hogy a legjobb dolog, ami történhetett veled az, hogy szakítottatok. Megjegyzem van olyan, amikor én is így gondolom. Hiszen lehet, hogy kihasznált, megalázott, megcsalt, átvert. Persze senki nem látott bele a kapcsolatba. Hogy ugyan olyan lenne-e az új kapcsolatotok, mint a korábbi azt senki nem tudja előre megmondani. Egy dolog biztos. Érdemes tanulni a hibákból. Azokból is, amelyeket Te követtél el, és azokból is tanulni kell, amelyeket a párod követett el. Egy szakítás a legtöbb esetben nem fekete vagy fehér. Minden esetben egy folyamat eredménye. A kérdés csak az, hogy mered-e, tudod-e feltárni, hogy mi vezetett a kapcsolat végéhez, illetve amikor ezzel tisztában vagy, akkor tudsz-e, mersz-e változtatni rajta. Az biztos, hogy sokkal egyszerűbb, könnyebb továbblépni, új életet kezdeni. A kérdés ilyenkor csak az, hogy ez a Te esetedben is így van-e, illetve tanultál-e bármit a korábbi kapcsolatból, vagy újra elköveted ugyanazokat a hibákat?

Találsz jobbat!

A legtöbben eleve azért szakítanak, mert úgy érzik, hogy ők jobbat érdemelnek, illetve gond nélkül találnak jobbat a korábbi párjuknál. Majd egyszer csak jön a felismerés, hogy tévedtek. Hogy van-e jobb az exednél? Talán igen, talán nem. Leginkább azért mondják Neked, hogy találsz jobbat, mert ezzel akarnak vigasztalni. Ilyenkor meg fogod kapni, hogy az exed miért volt egy hatalmas szemét vagy éppen unalmas semmilyen izé. Majd jön az érvelés, hogy nála csak jobbat fogsz találni.

 

A következő lépés

Az igazi kérdés csak az, hogy az általam az elébb felsorol, és igen csak elnagyolt 3 ok közül bármelyik elgondolkodtat-e téged azon, hogy megpróbáld az újrakezdést. Az igazság az, hogy ha csak egy pillanatra is elgondolkodtál bármelyiken is, akkor jobb, ha túlteszed magad az egészen, és tovább fogsz lépni. Mert az első akadálynál úgyis ezt tennéd. akkor meg spórolj magadnak egy kis időt.

Ha ezek ellenére is az a meggyőződésed, hogy meg kell próbálnod, akkor gondolod végig, hogy mit is kell tenned, hogy újra egy pár legyetek. Az ügyfeleimmel ilyenkor mindig végigbeszéljük, hogy mi vezetett a szakításhoz, mi az, ami kell az egy új kapcsolatban, hogy új, izgalmas és boldog szintre tudják azt emelni. Majd utána elkezdjük csapatni a ritmust. Hogy mindig sikerrel járunk? Nem, de minden esetben elmondhatják magukról azok, akikkel együtt dolgozom, hogy ők mindent megtettek a kapcsolat újraindítása érdekében. Ennek pedig az a hozadéka, hogy nem kattognak azon, hogy milyen lett volna megpróbálni újra. A lényeg mégis igaz mindegyikükre, azaz ki tudnak alakítani egy boldog párkapcsolatot. Egy részük a korábbi párjukkal, míg egy másik részük valaki mással. Mert sokan még mindig egy olyan kapcsolatban élnek, amely már hetekkel, hónapokkal vagy akár évekkel ezelőtt véget ért.

Fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr1514765072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása