4+1 életbevágó tény, hogy hogyan használd az Instagramot, hogy visszaszerezd az exedet!
2018. november 29. írta: tolvajnorbert

4+1 életbevágó tény, hogy hogyan használd az Instagramot, hogy visszaszerezd az exedet!

Az instát pörgetve naponta látok kudarcba fulladó próbálkozásokat olyanoktól, akik az exüknek akarnak üzenni. Egyre többen veszik a fejükbe szakítás után, hogy majd megmutatják a volt párjuknak, hogy miről marad le azzal, hogy szakítottak. Gyakori probléma, hogy ezt hirtelen felindulásból csinálják, és nincs mögötte koncepció, aminek az lesz a következménye, hogy inkább ártani fognak maguknak, mint elérni, hogy újra karjaiban tarthassa a szerelmét.

erik-lucatero-543541-unsplash_480.jpg

A héten több ügyfelem is kapitális hibát követett el, és ami majdhogy nem meghiúsította a barát/barátnő visszaszerzés amúgy sem könnyű folyamatát. Én persze csak kapkodtam a fejem, hogy miért kell ilyen ökörségeket csinálni, de a félelem, a türelmetlenség és a kétségbeesés mindig is rossz tanácsadó volt.

1. Insta sztori

Úgy indult a hét, hogy Szandit jól lecsesztem, mert hatalmas hülyeséget csinált. Hiszen a képet, amit előre kiválasztottunk nem Insta sztoriba rakta, hanem kitette hírfolyamba. Figyelmetlen volt! Mutatom, hogy mit csinált rosszul, és miért: Amikor megkeres valaki, akkor átbeszéljük, hogy milyen közösségi csatornát használ ő, és milyet a volt kedvese, és jó előre megbeszéljük, hogy mit kell tenni a következő 30-60 napban ahhoz, hogy révbe érhessen. Ma erre a legjobb felület az Instagram. Minden esetben a kiválasztott képet csak Insta sztoriba rakhatja fel. A cél, hogy lássuk, hogy a másik megnézte a képet, mely képet nézte, illetve milyen időközönként nézi meg a képeket. Ez különösen fontos akkor, ha az exed már nem követ. Szandi sem hitte el, hogy az exe valaha megnézi a képeket, hiszen korában fent sem volt az Instán. De egyszer csak megjelent, és időről időre figyelte. A gond az, hogyha nem sztoriba teszed fel a képet, akkor nem tudod, hogy mely kép ért célba, melyik nem. Így jöhet a kétségbeesés, és a sötétben tapogatózás, hogy vajon milyen információt tudtunk átadni, és mi az, amit nem. Szandi végül szabadkozott, hogy amikor feltöltötte a telefonjáról, akkor véletlenül rossz Insta ikont választott ki, és nem is nagyon figyelte, mert reggel éppen késésben volt egy végig sírt éjszaka után. Persze megijedt, hogy most minden veszve van. Mondtam, hogy nyugodjon meg, mert attól nyugodt lesz. Majd gyorsan léptünk. A képet törölte a hírfolyamból, kitette sztoriba úgy, hogy megszórta harminchét kiló csillámporral, hogyha a volt barátja megnézi, akkor ezzel a cukiságfaktorral megnövelt képpel újabb információt kapjon, ha már látta a képet a hírfolyamban. Végül hatalmas kő esett le a szívünkről, amikor kiderül, hogy Péter ezt a történetet is látta. Szandi szabadkozott, hogy most már mindent megcsinál, amit csak mondok neki. Remélem így lesz, és nem követi el Miki hibáját.

2. Rossz képet posztol

Szó szerint elállt a lélegzetem, amikor megláttam, hogy Miki mit posztolt ki kedden. Hatalmas ziccer az Insta kapcsán az, hogy tökéletesen tudunk vele úgy üzenetet célba juttatni, hogy arról sokszor a címzett nem is tud. De egy furfangos, előre megtervezett stratégia omlik össze egyik pillanatról a másikra, amikor egy oda nem illő kép keveredik a többi közé. Az igazság az, hogy ilyenkor pont azt a hatást, amit szeretnénk elérni romboljuk le, mint buldózer a vályogházat. Egy gyors üzenet, hogy drága barátom, ez így nem lesz jó, és tegyél meg magadnak egy szívességet azzal, hogy jobban koncentrálsz. Figyeljen oda, hogy a megfelelő sorrendben tegye fel a korábban műteremben elkészült képeket, kajafotókat, buliban készült képeket, stb. A megoldás itt is az volt, mint Szandi esetében, de gyorsan kellett lépni. A nagy riadalom után jól esett egy jutalom süti, amely ízlelgetése közben azon gondolkodtam, hogy vajon hogyan lehetne ezt az egészet automatizálni. Sikerült kitalálni, és gyorsan fel is hívtam Mikit, hogy elkerüljünk egy újabb végzetes hibát.

le-buzz-568597-unsplash_480.jpg

3. Nézegetted az exed instáját

Félelmetes érzés az, amikor elmagyarázod annak, aki a szerelmét akarja visszahódítani, hogy miért tilos nézegetni az ex Instáját, majd megtudod, hogy ő mégis nézegeti! Főleg úgy, hogy mi azon keresztül akarunk rá hatni. A kísértés óriási. De ellen kell állni, mert fontos, hogy meg tudd őrizni a lelki békédet. Krisztával a kezdetek kezdetén tisztáztam, hogy tilos Instán, na meg persze bárhol máshol, Facebook, telefon, számítógép az exe képeit nézegetni. Hogy miért? A válasz egyszerű, mint egy fakocka. Meg kell őrizni a lelki békédet. Szívinfarktus körüli állapotba tudok kerülni, amikor kiderül, hogy nézegetik a képet. Hogy miért? Mert fel kell mosni a pincéből az ügyfeleket, ahogy Krisztát is. Elkezdenek kapaszkodni egy olyan múltba, ami már nincs. Ennél csak az a rosszabb, ha egy csajjal (pasival) tesz fel képet, mert akkor jön a kétségbeesés, a pánik, a teljes depresszió, hogy őt már biztos elfelejtette. Pedig a legtöbbször kiderül, hogy nincs is semmi köztük. Na meg ha van is, akkor is vannak módszerek, hogyan lehet visszahódítani.

4. Soha ne írogass neki

Komolyan feleslegesnek érzem magam, amikor kiderül, hogy előzetes egyeztetés nélkül, legtöbbször hajnalban küld valaki egy apró üzenetet. Megértem persze, hogy hiányzik a másik. Tibor arról mesélt, hogy kattogott egész éjjel, és tudja, hogy hülyeséget csinált, de megírta neki, hogy még mindig szereti. Kedvességnek szánta, de megbánta. Meg akart könnyebbülni, mert úgy érezte, hogy összeomlik a magány terhe alatt. Majd a várt katarzis nem jön el. Helyét átvette a felélem, hogy marhaságot csinál. Ráadásul sunnyog, mert fél, hogy még én is le fogom harapni a fejét. De nem teszem. Mert tudom, hogy csak boldog akar lenni vele. Tudom milyen ez. Én is voltam már ilyen helyzetben. Nem is egyszer. Persze ilyenkor lehetne törölni, de mi van akkor, ha közben a másik már látta? Mondjuk, nyoma nem marad annak, ha törlöd. Illetve marad. A lelkedben, mert ahelyett, hogy jobb lenne, egyre szarabbul fogod érezni magad. Ilyenkor van az, hogy újra húzzuk az együttműködést. Mert az egész hátterében az áll, hogy türelmetlen. Azt gondolta, hogy egyik napról a másikra újra egy pár lesznek. De az esetek többségében ez eltarthat hetekig, hónapokig. Azzal pedig, hogy aknamunkát végez maga ellen, vagy ellehetetleníti a küldetést, vagy olyan nehézzé teszi, hogy maga Tom Cruise sem merné bevállalni a MI7-ben. De hát innen szép nyerni, és az igazság az, hogy sokszor tényleg ez a mélypont kell ahhoz, hogy elinduljunk felfelé. Mert amikor igazán fáj, akkor lesz hozzá ereje, hogy elérje a célját.

katka-pavlickova-797153-unsplash_480.jpg

+1 Fordítsd a javadra, hogy ismered az exed!

Reméljük, hogy ismered az exed, mert mondjuk ez nem árt hozzá. Sokan a szakítás után döbbennek rá, hogy együtt jártak, együtt éltek a másikkal, de fogalmuk sincs arról, hogy ki is volt a másik. Na de feltételezzük, hogy Te legalább annyira alaposan ismerd a párodat, mint Feri. Ez azért fontos, mert ez fogja meghatározni magát a stratégiát. Tegyük fel, hogy a Te exed olyan féltékeny típus, mint Feri volt párja. Ilyenkor nem ajánlom, hogy tegye féltékennyé, hogy más lányokkal készült fotókat tegyen ki, mert azzal nemhogy vissza nem fogja hódítani, de rendesen el is marja maga mellől. Hiszen azt fogja mondani, hogyha megnyerte, hát vigye. De arra is érdemes odafigyelni, hogy mi volt az, amit imádott/utált, ami nosztalgikus élmény lehetett vagy éppen évek óta arról álmodott. Ugye nem kell magyaráznom, hogy ezek mind-mind miért is olyan fontosak!

 

Fotó: https://unsplash.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr5014403520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása