5 ok, hogy miért fontos az ex visszahódítás egy szakítás után
2019. február 12. írta: tolvajnorbert

5 ok, hogy miért fontos az ex visszahódítás egy szakítás után

Az elmúlt napokban, hónapokban folyton a fejemhez vágták, hogy miért akarok én bárkinek is segíteni abban, hogy visszahódítsa a társát, hiszen nem véletlenül lett vége annak a kapcsolatnak. Ha pedig így van, akkor felesleges a múltat bolygatni, mert a jövőbe kell nézni. Én pedig ilyenkor mindig elmondom, hogy sokaknak igen is szükségük van arra, hogy megpróbálják újrakezdeni. Ez igaz akkor is, ha nem sikerül az újrakezdés. Hiszen ez lesz az, ami segíteni fog nekik abban, hogy továbblépjenek. De az igazság az, hogy sokaknak sikerül az újrakezdés, amit pedig nem kell magyarázni. Hiszen ők együtt újra boldogok, és egy olyan szinten élik meg a kapcsolatukat, ami korábban elképzelhetetlen lett volna.

 xavier-sotomayor-192007_480.jpg

Most azt vegyük ki gyorsan az okok közül, hogy milyen jó lesz majd az újrakezdeni, és ez milyen sok csodás élménnyel, érzéssel társul majd. Ezt nem is vettem bele abba az öt okba, ami miatt érdemes újrakezdeni.

1. Válaszok a kérdéseidre

Egy-egy szakítás után a leginkább nyomasztó az tud lenni, hogy felmerül benned egy csomó kérdés, amire nem kapsz választ. A leggyakoribb ilyenkor természetesen a miért, de számtalan más kérdés is van. A többség nem készült fel a szakításra, egyáltalán nem számít arra, hogy vége lesz a kapcsolatnak. Lehet, hogy voltak jelek, de vagy nem vette észre, vagy teljesen elbagatellizálta azokat. De szakítás után kérdések tucatjai, százai fogják ellepni az elméjét, és pörögni fog rajta ezerrel. Sokszor ez a legrosszabb az egészben. De azzal, hogy megpróbálod a helyére rakni a dolgokat sok-sok kérdésre is megkapod automatikusan a válaszokat. Lehet, hogy nem fogsz neki örülni, de legalább nem kell rajta gondolkodni.

2. Véget vethetsz a kattogásnak

Ez a klasszikus gumicsont rágcsálás, ami sokszor az őrület határára tudja sodorni az embereket. Egy-egy téma, gondolat, érzés, félelem, kitaláció megragad benne, és rágja, rágja, addig, amíg sokszor bele nem roppan. Sok embert láttam olyan dolgok miatt összeomlani, aminek semmi valóságalapja nem volt. De ők addig kattogtak rajta, kezdték el különböző vélt vagy valós tartalommal megtölteni, amíg egy párhuzamos, egyébként nem létező valóságot össze nem hoztak. Ebbe simán bele lehet ragadni évekig, évtizedekig. Azzal, hogy bizonyos kérdésekre, helyzetekre fény derül a kattogás is értelmét veszíti. Így ezek a gondolatok szépen lassan kikopnak, és végre tud majd aludni éjszaka, a munkájára, az életére koncentrálni, és meg tudja élni az őt körülvevő világot.

3. Jobbá tudsz válni!

A szakítás az egyik legjobb személyiségfejlesztő folyamat. Sokszor segít abban, hogy felszínre hozzon olyan dolgokat, amelyek gátolnak abban, hogy élvezni tudj egy kapcsolatot, vagy hogy képes legyél kapcsolatban élni. Na meg számtalan más dolgot is fel lehetne sorolni, de az biztos, hogy egy szakítás olyan törést tud okozni egy-egy ember életében, hogy képessé tud válni a változásra. Hiszen tegnap még szeretett, én még ma is szeretem, de ő ma már azt kéri, hogy ne szeressem. Ha valami, akkor ez ki tudja lökni az embert a komfortzónájából. Arra ösztönzi sarkalja az embert, hogy változzon, hogy jobbá, hogy mássá váljon. Sokszor pedig ez lesz a kulcsa annak, hogy újra nyitottá válik a másik arra, hogy megpróbálják együtt újrakezdeni.

4. Helyére kerülnek a dolgok

Ez az a pont, amikor van egy pillanatnyi nyugalom és csend van. Lehet, hogy van még néhány kérdés, de azok már nem számítanak igazán. Tudod, hogy mi miért történt, és el is tudod fogadni. Itt még nem biztos, hogy ti újra egy pár lesztek, de az biztos, hogy fel tudtad dolgozni azt, ami történt veled, veletek. Az estek többségében itt már tudod, hogy a kettőtök kapcsolata holtpontra jutott, vagy éppen zsákutcában vagytok. Ha holtpont, akkor az szuper, mert (jó esetben) tudni fogod, hogy mit kell csinálni. (Ha nem tudod, akkor kérdezd meg, és segítek.) Ha pedig kiderül, hogy az egész kapcsolat egy igazi zsákutca volt, akkor tovább tudsz a lépni. Az igazság az, hogy ez azért fontos, mert bármelyik úton indulsz el, kell elindulnod meglesz a kellő erőd ahhoz, hogy végig tudj menni az úton, és végre boldog leszel újra.

5. Le tudod zárni! Tovább tudsz lépni!

A legtöbb társkereső azért nem találja a társát évekig, mert nem tud kilépni, nem tud továbblépni a korábbi kapcsolatából. Ha nem sikerül újra egy párrá kovácsolni kettőtöket, akkor abban biztos vagyok, hogy meglesz az az érzés benned, hogy de te mindent megtettél. Ez sokszor már önmagában elég ahhoz, hogy tovább tudj lépni. De azzal, hogy megpróbáltál mindent azt is látni fogod, hogy tényleg vége, és el tud engedni az érzést, a gondolatot, a kapcsolatot. Így bár sokszor ez sem lesz gyors, és könnyű folyamat, de az biztos, hogy képes leszel lezárni a kapcsolatokat. Ez pedig segíteni fog abban, hogy fel tudj készülni egy új kapcsolatra, és ne az exedet keresd folyton folyvást.

 priscilla-du-preez-361813_480.jpg

 

Az biztos, hogy nem könnyű az ex visszahódítás egyetlen pillanata sem. Arra pedig eleve nincs garancia, hogy a másik nyitott lesz az újrakezdésre. De sokszor maga a út, amin végigmész közben többet ér, jelent, mint az, hogy újra együtt vagytok-e vagy sem. Persze a cél az, hogy újra tudd vele kezdeni, igaz nem a korábbi kapcsolatot, hanem egy teljesen újat. Ez pedig be tudja hozni a kapcsolatba a tudatosságot, ami egy új, egy más szintre tudja emelni a kapcsolatot.

Fotó: http://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr9314519174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása