Csalódtam benned!
2019. február 27. írta: tolvajnorbert

Csalódtam benned!

Az egyik leggyakrabban elhangzó mondat szakítás közben a következő: Csalódtam benned! De vajon ki hibázott? Tényleg a másikban csalódtál, vagy egyszerűen csak most vetted észre, hogy ő nem az a csodálatos lény, mint amilyennek Te megpróbáltad beállítani? Vagy az is lehet, hogy most mutatta ki a foga fehérjét? Az igazán izgalmas mégis csak az, hogy egy ilyen mondat fel tudsz-e állni, és vissza újra meg tudod-e hódítani a másikat…

 thomas-griesbeck-141511-unsplash_480.jpg

 

Sok-sok oka lehet annak, hogyha valaki csalódik valakiben. Ráadásul az élet szinte minden területén át lehet élni komoly csalódásokat. Itt és most csak azzal fogok foglalkozni, hogy mily okok lehetnek a legvalószínűbbek akkor, amikor úgy érzi valaki egy párkapcsolatban, hogy csalódott a másikban. Igazság szerint ez is, mint oly sok minden egy párkapcsolatban mindkét félen múlik.

Amikor egy álomképbe szerettél bele

Jött a szőke herceg a fehér lován, és elcsavarta a fejedet. De az is lehet, hogy Te voltál a herceg, és alig vártad, hogy mély álmából felébreszd a Te Csipkerózsikádat. Majd telik-múlik az idő, és rájössz, hogy a ló nem is fehér, hanem fakó, és mennyivel bájosabb volt a csaj, amíg csak aludt. De itt vajon ő hibázott? Megláttad, elkezdted megismerni, és az esetek többségében ilyenkor jön egy olyan szelektív figyelem, amivel csak arra tudsz figyelni, amit észre akarsz venni. Persze az is ő, de ez csak szelete. Ennél ő sokkal több, összetetted. De vajon azt észre fogod venni? Ilyenkor van az, hogy mindenki néz rád bambán, hogy Te hogy nem látod, hogy ő milyen. Te pedig mentegeted. De mindig van egy pont, amikor felpattan az ember szeme. Ezt mindig egy olyan arculcsapás követi, amit elképzelni sem tudsz addig, amíg át nem éled. Azt érzed, hogy becsapott, pedig ebben az esetben az igazság az, hogy Te csaptad be saját magadat. Igaz, ettől függetlenül őt fogod hibáztatni.

Amikor lehull az álarc

A másik lehetőség, amikor tudatosan valamilyennek mutatni akarod magad. Elkezdesz felvenni szokásokat, mozdulatokat, és úgy kezdesz el viselkedni, kommunikálni, amiről azt hiszed, hogy a másik elvárja, amivel a másiknak imponálni tudsz. Nem szélhámos vagy, hanem szerelmes. Ez az egyetlen mentséged. Sikeres lehetsz? Persze! A másik megkapja, amit keres, és mindenki boldog! De tényleg mindenki boldog. Persze van az úgy, hogy az ember eltűnik a maszk mögül, és eggyé válik a maszkkal. A kérdés, hogy a maszk elég lehet-e, illetve mi van akkor, ha valami miatt a maszk a porba hull… De itt is van egy pillanat. Abban a pillanatban felszínre tör a valódi éned. Nem tudod, nem akarod tovább megjátszani magad. Az esetek többségében azt gondolja a főhős, hogy már annyira szerelmes bele az ő választottja, hogy önmagát is adhatja. Ennél nagyobbat nem is tévedhetne. Ennek a vége mindig a csalódás lesz.

A legkomplikáltabb képlet

Az igazán szép az, amikor az egyik fél meg akar felelni a másiknak, és felvesz egy álarcot, hogy jobb színbe tüntesse fel magát. A másik pedig elkezdi egy varázsszemüvegen át nézni, és felépít egy olyan ideát a másikról, aminek egyébként senki a teljes univerzumban nem tudna megfelelni. Szépen alakulnak a dolgok, és lassan elkezdenek egy szürreális párhuzamos univerzumban létezni. A kapcsolat egy időzített bomba lesz. Ketyeg, és mindenki azt várja, hogy vajon fel fog-e robban valaha. A rossz hír az, hogy ez olyan, mint az a pisztolya, ami egy színdarab első felvonásában feltűnik. Mindig elsül. A kérdés csak az, hogy mekkorát fog szólni, és milyen károkat fog okozni.

 joelvalve-572557-unsplash_480.jpg

Hogyan hódítsd vissza a barátnődet? Lehet még újra a barátod az a srác?

Az ex visszahódítás nagy kérdése, hogy mit is kellene tenned azért, hogy újra együtt lehessetek. Most könnyű lenne azt mondani, hogy ne hazudj az elejétől fogva, és légy őszinte. Ahogy arról is lecsúsztunk már egy szakítás után, hogy figyelj oda, és ismered meg rendesen, hogy valóban vele akarsz együtt lenni.

Mivel már megtörtént a szakítás az igazi kérdés csak az marad, hogy tényleg újra akarod-e kezdeni vele a kapcsolatot. Hiszen, ha Te voltál, aki félreismertre, akkor nincs más dolgod, mint úja megismerni. Az igazán izgalmas ebben az, hogy olyan érzésed lesz, mintha a volt pasid/csajod ikertesójával járnál. Mert pont ugyan úgy néz ki, csak a tulajdonsága, a személyisége, stb. lesz teljesen más. Abban az esetben, ha az álarcod lekerülése okozta a zűrt, akkor nagy levegő, és mutasd meg, hogy milyen is vagy valójában.

Tudom, hogy ez így túl egyszerűnek tűnik, de pont ez a jó benne. A márciusi workshopom mind a lányoknak, mind a fiúknak külön-külön azt mutatom meg, hogy milyen apróságok múlik, hogy újra tudjátok-e kezdeni. Mert sokan azt gondolják, hogy ehhez valami hatalmas dolog kell. Pedig az igazság az, hogy bőven elég, ha önmagatokat adjátok. Persze vannak olyanok, akiknek nem árt megtanulni, hogy azt hogyan is kell csinálni…

fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr6414657003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása