Hogyan éld túl a Húsvétot egy szakítás után?
2019. április 20. írta: tolvajnorbert

Hogyan éld túl a Húsvétot egy szakítás után?

Azon gondolkozol, hogy írj neki, vagy sem. Vajon mivel ártasz többet? Esetleg egyszerűen csak felejtsd el, és ne is foglalkozz vele? Persze folyton a telefonodat lesed, és időről időre átpörgeted az intsát, megnézed a Facebookon, hogy posztolt-e valami újat. Egy helyben őrlődsz, mert hiányzik.

annie-spratt-71673-unsplash_480.jpg

Nem akarom tőled elvenni a szenvedés jogát. Ha ez neked jó, akkor szenvedj! De most komolyan. Nézegesd, hogy mikor volt utoljára online, és állítsd fel a saját verziódat arról, hogy most vajon mit csinál és kivel. Az egyik legújabb ügyfelem, Sándor ebben a pillanatban, amikor írom ezeket a sorokat írja nekem, hogy mi az, amin kattog. Azon pörög, hogy az exe vajon mikor, hol, kivel beszélget, és tölti el az idejét. Mivel nem a lánytól jön az információ, ezért digitális morzsákból építkezik, melyet erősen megtámogat a képzeletével. Nem ő az egyetlen. Sokan csinálják ezt. Én, mondjuk agyfaszt kapok tőle, mert messzebb kerülnek a céljuktól. Abból a szempontból, hogy újra akarják kezdeni, vagy éppen tovább akarnak lépni most mindegy is, mert ez az önpusztító gondolkodásra egyetlen egy dologra jó, mégpedig arra, hogy totálisan kikészítsék magukat. Én tudom, hogy ez nem jó egyetlen egy embernek sem, így az ügyfeleimnek sem. De ha szenvedni akarnak, akkor én csak annyit tudok tenni, hogy elmondom, hogy mit kellene helyette tenni. A megváltás nekem nem megy. Én csak segíteni tudok. Ha kell, akkor motiválok, ha kell tükröt mutatok, és persze erélyesebben is tudok szólni, ha kell kiabálni, és meg simogatom a lelküket, ha éppen erre van szükségük.

De vajon tovább lehet-e lépni az állandó kattogáson? Egy szakítás után két alapeset lehetséges. Az egyik, hogy vissza akarod kapni az exedet. A másik, hogy tovább akarsz lépni rajta. Megjegyzem, hogy van egy harmadik lehetőség is, de az egy átmeneti állapot. Ilyenkor nem tudod, hogy mit is akarsz, és bezárod magad a korábbi kapcsolatba. Hogy mennyi időre? Az leginkább tőled függni. A héten egy úrral beszéltem, aki több, mint két éve szakított, de még nem tudta eldönteni, hogy az ex visszahódítás a célja, vagy a társkeresés. De sok olyan ügyfeleim van, főleg nők, akik sokszor képesek magukat 20-30 évre bezárni egy kapcsolatba, ami már réges-régen megszűnt. Az ilyen történeteknél csendben hallgatok, és belül azon gondolkozom, hogy vajon miért menekültek el ilyen hosszú időre, és mi volt az, ami miatt előbújtak az elefántcsont tornyukból? Ez az a kérdés, ami a társkeresőim miatt érdekes, de erről majd máskor.

De a lényeg most az, hogy hogyan éld túl a húsvétot! Ehhez persze érdemes eldönteni, hogy mit is szeretnél: tovább lépni, vagy visszahódítani? Hogy miért? Mert úgy könnyebb lesz. Az is, hogy mit csinálj! Egy dologra a célodtól teljesen ettől függetlenül figyelned kell. Ne őt vizslasd, ne azon kattogj, hogy vajon most mit csinál, hanem magadra figyelj.

Ilyenkor mindig tojáshéjon táncol az, aki fel akarja venni a volt kedvesével a kapcsolatot. Főleg akkor, ha a párkapcsolat alatt sem volt rendben a kommunikáció. Már az kérdés szokott lenni, hogyan és hol közeledjen egymáshoz. Sándorral megbeszéltük, hogy mikor, mit és milyen módon fog üzenni. Van olyan ügyfelem, aki szintén a volt szerelmét szeretné visszakapni, de a megbeszéltek szerint neki tilos ezt megtenni. Kíváncsi vagyok, hogy Ákos ezt hogyan fogja bírni. De ott van Kati, aki arra vár, hogy egykori kedvese elmenjen hozzá locsolkodni. Külön a számára készült hímes tojás, amelyet a közösségi média megfelelői csatornáin a megfelelő időben megjelennek, hogy ezzel is közelebb kerüljön a céljához. Majd vár, hogy célt értünk-e a tervünkkel. És ne feledkezzünk meg Helgáról sem, aki biztosan tudja, hogy nem találkoznak Húsvétkor, mert már előtte a következő hetet beszélték meg egy tisztázó beszélgetéshez. Ahány ember, annyi eset, annyi megoldási lehetőség.

Ha pedig közben eldöntötted, hogy tovább akarsz lépni. Akkor itt a nagyszerű alaklom, hogy ezt megtedd. Hiszen ez egy kiváló alakalom az első lépések megtételéhez.

Egy szakítás a legjobb személyiségfejlesztő eszköz. Hiszen akár akarod, akár nem, de a változás elkerülhetetlen. Hiszen egy olyan helyzetben voltál, amit egy változás előzött meg korábban. Ha pedig így van, akkor ahelyett, hogy nyüszítesz, mint egy kutya, elkezdhetnéd élvezni az életet.

 

 

kép: https://unsplash.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr8214776702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása