Találj vissza önmagadhoz!
2019. május 13. írta: tolvajnorbert

Találj vissza önmagadhoz!

Útkeresés, melyre nagyon nem voltál felkészülve. A többség ráadásul nem magától indul ezen az úton, hanem egy hatalmas lökéssel segít neki az exe. A legtöbb esetben a legjobb dolog valóban, ami történhetett az maga a szakítás volt. De miért is kellene utána visszatalálnia bárkinek is önmagához? Arról nem is beszélve, hogy ez az egész miért is jó neki?

 cooper-smith-394073_480.jpg

Amikor megismered a másikat, akkor elkezdtek egymáshoz közeledni. Lépésről lépésre haladva egy idő után az „Én” és a „Te” helyébe fog lépni a „MI”. Elkezdtek tervezni, közösen gondolkodni és dönteni.  Egy szakításban sokszor az a legfájóbb, és azt a legnehezebb elengedni, hogy volt egy közös jövőtök. Hiszen lehet, hogy azt tervezetétek, hogy megnézitek az egyik film folytatását, vagy éppen azt, hogy elmentek nyáron együtt nyaralni, vagy éppen már ott tartottatok, hogy a közös gyerekvállaláson volt a hangsúly. Ez a szakítással egyik pillanatról a másikra apró pici szilánkokra hullott. Amíg a számodra szükséges idő rendelkezésedre állt arra, hogy kialakuljon benned az, hogy abban gondolkozzatok, hogy már "TI" vagytok, addig arra nem lesz idő, hogy elkezdhess önmagadban gondolkodni. Hiszen egyik percről a másikra kell(ene). Sokan ezt tudják nagyon nehezen feldolgozni.

Hogy miért kell mindenképpen visszatalálnod Önmagadhoz? Azért, mert nincs más lehetőséged! Egyszerűen nem működik az, hogy nem csak, és kizárólag magadban gondolkozol, mert már nincs olyan, hogy mi. Azzal, hogy megszűnt a kapcsolat az is értelmét vesztette, hogy kettőtökben gondolkozol. Ennyi.

De van itt még valami! Tudom, hogy most ez nem lesz neked valami nagy vigasz, de azzal, hogy szakítottatok egy új világ nyílik meg előtted. Ez igaz akkor is, ha újra akarod kezdeni az exeddel, és igaz akkor is, ha tovább akarsz lépni a korábbi kapcsolatodon.

Ha abban gondolkozol, hogy visszaszerzed az exed, akkor az új lehetőség segít abban, hogy a korábban nem működő kapcsolatot ne csak toldozzátok-foltozzátok, hanem alapjaitól építsetek egy teljesen új párkapcsolatot.

Ha abban gondolkozol, hogy tovább akarsz lépni, akkor pedig vegyél egy nagy levegőt, és kezd el élni végre az életedet. Próbálj ki minden olyan dolgot, ami érdekel.

Egy dolog biztos. Most végre ki tudod próbálni, hogy mi az, amit szeretsz, és mi az, amit nem. De egy dologra mindenképpen figyelj oda. Ha továbbra is aszerint a rutin szerint éled az életed, ahogy korábban, akkor félő, hogy bele fogsz ragadni egy olyan kapcsolat emlékében, amely már nincs többé. Azért fontos, hogy kitörj belőle, mert én az elmúlt közel egy évtized alatt azt tapasztaltam, hogy a hozzám forduló társkeresők többsége nagyon nincs túl még a szakításon.

Ezt az egészet magad miatt kell megcsinálnod. El kell, hogy hallgasson a belső kattogás, hogy milyen szép lett volna, ha megvalósul mindaz, amit közösen terveztetek. Ez egy olyan fiktív jövő, ami már soha nem valósul meg. Hogy megnézed-e azt a filmet, elutazol-e arra a tengerpartra, hogy lesz-e gyermeked? Talán igen, talán nem. De az biztos, hogyha ezeket valakivel együtt csinálod, márpedig mondjuk a gyerekvállaláshoz nem árt, ha valaki csatlakozik, akkor valaki mást kell találnod, vagy ha az mégis vele valósítod meg, akkor azon kell dolgoznod, hogy visszahódítsd az exedet, de ez ehhez is elengedhetetlen, hogy visszatalálj önmagadhoz.

 

Fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr7514824014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása