Felmelegítve csak a töltött káposzta jó?
2019. május 23. írta: tolvajnorbert

Felmelegítve csak a töltött káposzta jó?

Tegyük fel, hogy most szakítottál! Talán igen, talán nem! Az is lehet, hogy csak pocsék a helyzet, de az is lehet, hogy már egy ideje nem vagytok együtt. A lényeg, hogy azon gondolkozol, hogy milyen jó lenne helyére rakni a dolgokat, és újra harmonikusan élni együtt, majd kéz a kézben a elsétálni a naplementében!

 soroush-karimi-507824-unsplash_480_1.jpg

A többségnek ilyenkor szólnak, hogy vegye ki a kezét a biliből, és ébredjen fel. Hiszen felmelegítve egy párkapcsolat semmit sem életképes. Ráadásul a kaják közül is csak a töltött káposzta lesz egyre jobb, ha újra és újra melegítik. Hidd el nekem, hogy akik ezt mondják Neked őszintén jót akarnak. Az van bennük, hogy végre elfogadd, hogy a kapcsolatod úgy ahogy van a nem ért egy kalap, khm. semmit. Ilyenkor jönnek azok az unalomig ismételt megjegyzések, hogy találsz jobbat, szebbet, kedvesebbet, csinosabbat (jobb pasit), figyelmesebbet, megértőbbet, gondoskodóbbat, és a sort lehetne sorolni napestig. Egyetlen egy dolgot nem vesznek figyelembe, ez pedig az, hogy Te nem másra, hanem csak is rá vágysz!

De vajon igazuk van? Vajon felmelegítve csak a töltött káposzta jó?

Szakítás után szerintem a legtöbb ember fejében megfordul, hogy milyen lenne újrakezdeni. Ez igaz akkor is, amikor tényleg a lehető legjobb dolog, ami történhetett az a szakítás volt. Sok történetet hallottam. Én, aki azzal foglalkozik, hogy szakítás után segítek embereknek talpra állni, és visszahódítani az exüket is szoktam azt mondani, hogy élj a lehetőséggel, hogy vége már nincsenek együtt. Mert nem minden esetben kell újrakezdeni. Amikor egy társ (?) megerőszakolja, bántalmazza, kilöki az autóból, szidalmazza, értelmileg zsarolja, megcsalja, anyagilag kihasználja, ócsárolja, lekicsinyli, stb a párját, akkor nemhogy erőfeszítést nem kell tenni azért, hogy újrakezdjék, de azon kell dolgozni, hogy többet az életbe nem találkozzon, függjön az exétől.

De mégis mikor érdemes elgondolkozni azon, hogy újra egy pár legyetek?

Amikor jók voltatok együtt, de valahol kisiklott ez az egész. Amikor azon kapod magad, hogy benne éltek egy kapcsolatban, de két dolog hiányzik csak belőle: Te és Ő. Pedig vele tervezel. Vele minden a helyén van (volt). Ilyenkor érdemes megpróbálni. Sokszor már csak azért is, hogy Te el tudd mondani, hogy mindent megtettél, és bizonyosságot kapj arra vonatkozóan, hogy ez nem tud működni. Milyen jó lenne, ha ide mindenki eljutna. Mennyivel kevesebb megkeseredett ember lenne a társkereső oldalakon, a Tinderen, akik a szakítás után az exüket keresik, vagy éppen siratják, és ezzel mások életét is megkeserítik, miközben nem tudnak elszakadni, és benne élnek egy olyan kapcsolatban, amely már évekkel korábban véget ért.

Na de mi a helyzet a töltött káposztával?

Az igazság az, hogy nem hiszek abban, hogyha ugyan azt folytatjátok, ami korábban valami miatt véget ért, akkor lehet bármilyen jövője a kapcsolatnak. Persze tarthat akár évekig, de belül mind a ketten érezni fogjátok, hogy keményen társas magányban éltek egymás mellett.

De akkor mit kell tenni, ha vissza akarod szerezni a barátnődet, vagy éppen meg akarod hódítani a barátodat? A cél az kell, hogy legyen, hogy egy teljesen új a kapcsolat alapjait tegyétek le, mintha egy teljesen új kapcsolatot hoznál létre. A különbség csak annyi, hogy nem egy új emberrel vágsz bele a kapcsolatba, hanem az exeddel. Így viszont már rajtatok múlik, hogy mit főztök (sütőtök ki) magatoknak. Így nem csak az odakozmált töltött káposzta lehet az asztalon, ha nem bármi más. Ez már csak rajtatok fog múlni.

Még valami! Bár Ti egy teljesen új kapcsolatot fogtok létrehozni, és megélni, de a környezetetek szerint ez csak a régi folytatása. Sokan lesznek azon, hogy bebizonyítsák nektek, hogy jobban jártatok volna, ha külön vagytok, és mással ismerkedtek! A szemükben az a klasszikus káposztás cucc lesz! Tegyétek meg magatok miatt, hogy rácáfoltok, hogy évekkel később azt mondja mindenki, hogy mindig is tudta, hogy bennetek az ég is egymásnak teremtett, és különben is mindig is szerencsések voltatok. Közben pedig tudod, hogy Ti milyen keményen megdolgoztattok a kapcsolatért, hogy mások ezt gondolhassák!

 

 

Fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr714841892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása