A válás utáni szakítani fogtok!
2020. szeptember 12. írta: tolvajnorbert

A válás utáni szakítani fogtok!

Vége. De vajon vége van mindennek? Elváltál. Az is lehet, hogy éppen válófélben vagy. Magányos vagy. Na nem azért, mert vége lett a házasságodnak, hanem azért, mert vége a lett a szerelemnek. A legtöbben átmennek ezen. Volt egy házassága, és utána rá talált a szerelem. Nem miatta váltál el. A többség nem szokott a szerelem miatt elválni. De ő azután talált meg, hogy vége lett a házasságodnak. Hoztál egy döntés. Emiatt már megint egyedül vagy. Ez a poszt nem azért született meg, hogy változtasd meg ezt a döntést. Hanem azért, hogy hozz meg egy új döntést. De ne siessünk ennyire előre.

 

Amerikai és kanadai tanulmányok tökéletesen mutatják azt, hogy egy házasság (vagy egy hosszú kapcsolat) után létrejövő új kapcsolat rövid időn belül véget fog érni. Csodaszépen leírják, hogy mi miért történik egy ilyen helyzetben. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy a kapcsolatban létrejövő kapcsolati szocializáció meg fogja határozni a következő kapcsolatot. Ráadásul ösztönösen olyan új társat választunk, aki az ellentettje annak, mint a korábbi partner volt, vagy legalább nagy mértékben eltér. Ha a volt házastársadtól soha nem kaptál virágot, akkor az új társad el fog vele halmozni, vagy éppen soha nem főzött/sütött semmit, akkor az új egy konyhatündér lesz. Bár ezt hosszan lehetne sorolni. De szerintem érted. Mert ezt keresed, erre vágytál.

candice-picard-vlenm-cox5y-unsplash.jpg

 

Engem egyetlen egy kérdés foglalkoztat! Mi van akkor, ha ő az, akivel boldog tudnál, akivel kerek lenne az életed, és minden szépen a helyére kerülne?

A legrosszabb az ilyenkor, hogy később, lehet, hogy csak hetek, vagy éppen hónapok múlva, de rá fogsz jönni, hogy vele működhetett volna, de akkor már késő lesz. Persze tudom, hogy Te most nyugalomra vágysz. Na meg az is benne van, hogy meg akarod találni magad. Ráadásul hiába kérted tőle, hogy legyen türelmes, mert a válás traumája sok lesz neked, és vártad, hogy támogasson, megvédjen, veled legyen, ő kérdezgetett a válásról, netán féltékeny is volt. A vacak ebben az, hogy érzed, tudod, hogy ez az egész tudna működni. De abban a felfokozott állapotban erre nem sok esély volt.

Most a rosszra emlékszel, mert véded magad. Ha az is eszedbe jutna, hogy milyen jó volt együtt, akkor meg kellene változtatni a döntésedet. Azt pedig Te nem fogod, mert mindenkinek azt akarod mutatni, hogy hoztam egy döntést, és emellett Te kitartasz, amíg világ a világ.

Ha rám hallgatsz, akkor tényleg kitartasz mellette. De egyetlen egy dolgot tegyél meg magadért. Ne miatta, csak is magadért. Lehet, hogy nem vagytok már együtt jó ideje, talán már hónapok óta, mégis fontos, hogy találkozz vele. Talán utoljára. Ne rá figyelj, hanem magadra.

Fontos, hogy mi az, amit kivált belőled. Ülj le vele egy kávéra, esetleg egy pohár bort igyál meg vele. Szerintem elég lesz néhány perc. Érezni fogod, hogy van-e értelme tovább ott maradni, van-e értelme újra találkozni. Ha nem, akkor elmondhatod, hogy oké, jó döntést hoztam anno. Ha pedig úgy érzed, hogy újra akarod látni, akkor erről hozz egy új döntést, és találkozzatok. A többi pedig már rajtatok fog múlni...

 

Fotó: https://unsplash.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr5216199014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása