Te újrakezdenéd az exeddel?
2017. december 05. írta: tolvajnorbert

Te újrakezdenéd az exeddel?

Egy kapcsolatnak nem szokott csak úgy vége lenni. Az esetek többségében történik valami, ami miatt már az egyik, vagy mind két fél úgy érzi, hogy nincs értelme, nem lehet tovább fenntartani a kapcsolatot. Persze az is lehet, hogy ne történik semmi, de tényleg semmi, és azt veszitek észre, hogy semmi közötök nincs egymáshoz. A lényeg, hogy vége lett, de vajon újra lehet kezdeni?

 

De mielőtt megírnám, hogy én hogyan látom ezt az egészet nézzük meg, hogy mit gondolnak erről azok, akik megírták a véleményüket. Érthető okok miatt jó ideje kutatom a témát. Emiatt döntöttem úgy, hogy bár nem reprezentatív, mégis megkérdezem azokat, akik valamelyik általam kezelt Facebook oldalt kedvelik.

A poszt statisztikája:

  • Elérés: 32.724 ember
  • Kedvelések: 135 (volt szívecske és szomorú arc is)
  • Hozzászólások: 102

 

Az történt, amit vártam! Ez a téma nagyon megosztotta az emberek. A kommentelők többsége (79%) élből elutasította azt, hogy újra kezdje korábbi párjával. Ahogy ki lehetett venni három okra hivatkoztak leginkább:

  1. Most egy boldog párkapcsolatban élnek, amit senki más miatt nem hagynának ott
  2. Megadták már a második esélyt, amit újra elpuskázott az ex
  3. A klasszikus töltött káposzta szindróma, hiszen csak az jó felmelegítve.

 

Az utóbbinál volt egy jól megfigyelhető filozófia is. Hiszen, ha valami elromlott azt nem megjavítani kell, hanem kidobni. Ne ez az, amivel én nem tudok egyetérteni. Amikor exvisszahódításon dolgozom egy ügyféllel, akkor az első az, hogy tisztázzuk, hogy mely hibákat követte el, és azt hogyan lehet megelőzni a jövőben.

Azok közül, akik visszafogadnák a kedvesüket (21%), többen azt írták, hogy életük legjobb döntése volt, mert amióta visszafogadták azóta boldogok, sőt házasság, gyerekvállalás és sok boldog év van mögöttük.

Van olyan helyzet, ahonnan nincs visszaút! Mert olyan bűnt követett el a másik, amit soha nem tudsz megbocsátani. Ha viszont ez nem történt meg, akkor sokszor jobb helyrehozni, mint eldobni egy kapcsolatot. A titok az, hogy ne a régit akarjátok folytatni, hanem új alapokra helyezve egy teljesen új kapcsolatot éljetek meg közösen. Mi ezt tettük annak idején: 

Amikor a kapcsolatod véget ér, akkor mindig az a nagy kérdés, hogy hogyan reagálsz a hírre. A legtöbbször azért nincs visszaút, mert az első reakciók megerősítik a másikat abban, hogy az együtt eltöltött hónapok, évek után jobb lesz nélküled.

A legtöbben azért zárkóznak el attól, hogy újrakezdjék az ex-szel, mert olyan mérhetetlen haragot, sértődöttséget éreznek a másik iránt, amin egyszerűen nem tudnak továbblépni. Pedig sokszor a saját magunk nyugalam érdekében is jobb, ha le tudják zárni a múltat, ha már nem akarják folytatni azt, ami korábban köztük volt!

 


 

Elakadtál a párkapcsolatodban? Szakítottatok, és fogalmad sincs, hogyan állj talpra, vagy éppen újrakezdenéd veled, de lövésed sincs hogyan kell jól csinálni? Nyugi, ha gondolod, akkor Neked is örömmel segítek! A segítségért kattints ide: http://bit.ly/2NFfiv6

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr2314212159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása