Nincs meg köztünk a kémia!
2018. november 20. írta: tolvajnorbert

Nincs meg köztünk a kémia!

Elől járóban annyit, hogy gimiben kémia faktos voltam, és nem nagyon emlékszem sem az órai tananyagban, sem a fakton arra, hogy szóba került volna, hogy kémia kell ahhoz, hogy egy randi jól sikerüljön. Megjegyzem, ha azzal reklámoznák a kémia órákat, hogy könnyebben megtalálod a szerelmed, szerintem többen figyelnének oda, várnák izgatottan egy álmos hétköznapon.

 huy-phan-587849-unsplash_480.jpg

Ildinek

Ha nem akarod az egész bejegyzést végigolvasni, akkor a lényeg röviden: valami megmagyarázhatatlan marhaság miatt a lányok, nők többsége hisz a kémia mítoszában, ami arra jó, hogy hónapokkal, évekkel tovább legyenek egyedül.

A kémia mítosza

Biztos van valahol a világban egy olyan képző hely, ahol elültetik azt a gondolatot a fejekben, és legyünk őszinték elsősorban a nők fejében, hogy kell a kémia ahhoz, hogy valakivel legyen második randi, folytatódhasson az ismerkedés.

A kémia nem más, mint egy idea arról, hogy milyennek kell lennie a tökéletes társnak, és annak tökéletes társnak milyen földön túli érzést kell kiváltania a szívből, milyen érzésnek kell eluralkodnia az emberen.

Mi a baj a kémiával?

Manapság a randik többsége egy-egy online ismerkedés után történik meg. Ilyenkor legyünk őszinték az emberek többsége szorong, kicsit (vagy nagyon) béna, és persze próbálja a legjobb formáját hozni, de ez sokszor nem sikerül. A kémia hívei viszont azt az elvet vallják szorgosan, hogy abban az esetben, ha nem működik a kémia, és nem érzik azt az első randin, hogy a velük szemben ülő lesz a jövendőbelijük, gyermekeik apja, életük párja, akkor hagyni kell a fenébe az egészet! Így az estek többségében elmennek olyanok mellett, akikkel boldogan élhetnének kéz a kézben, míg meg nem hallnak.

Tökéletes példa erre Nóra példája, akivel a közös munka során pontosan kirajzolódott a kémia hajszolás minden jele. A rendszeres konzultációk alkalmával feltűnt, hogy azoknál a férfiaknál, akiknél az elején nem érezte a szikrát egyből védekező állást vett fel, és fejben már azon gondolkodott, hogy milyen egyéb teendői vannak még hátra. Az is rögtön kiderült, hogy azoknál, akiknél nem zárt, ott sem kémia volt, hanem sikerült megtalálni a közös hangot, és egy kellemes beszélgetésük volt, de hát ugye hiányolta azt a pluszt, azt a varázslatot, amiből egyből tudja, hogy ő lehet az igazi. A dolog pikantériája, hogy ismerve, hogy mit keres, milyen kapcsolatra vágyik, és azt milyen partnerrel tudja elképzelni tökéletesen látszott külső elemzőként, hogy kivel lenne érdemes újra találkoznia, és kivel nem. Nóra megbízott bennem annyira, hogy amikor azt mondtam egy-egy jelöltnél, hogy adni kellene neki még egy esélyt, és amikor találkozik vele, akkor abban az egy órában csak rá figyeljen, még akkor is, ha korábban egyszerű szimpátiánál nem volt több közöttük! A párja is egy olyan férfi lett, akivel az első randi után nagyon nem akart újra találkozni, de sikerült meggyőznöm. Azóta is együtt vannak.

Hogy mi a baj a kémiával? Az, hogy tévútra visz. A randik többsége vakrandi, hiszen az online ismerkedés után itt találkozol először a másikkal. Ráadásul a kihívás az, hogy ilyenkor a legtöbbször két olyan ember ül le egymással, akik között az egyetlen közös pont első körben az, hogy mindketten társat keresnek. Ez alapnak tökéletes lehet, de nem tudsz semmit a másikról. Lehet, hogy rossz napja van. Lehet, hogy éppen neked van rossz napod. Ha nem tölti valaki minden estéjét azzal, hogy valakivel randizik, akkor ráadásul még csak nagyon rutinja sincsen abban, hogyan kell jól csinálni, hogyan kell úgy ismerkedni, hogy a másikat el tudja varázsolni. Megjegyezem, hogy a többségnek ez még ezután sem biztos, hogy menni fog.

Mire figyelj a kémia helyett egy randi alatt?

Elfogadom, hogy van olyan, hogy nem passzolsz valakivel, és már az első 3 perc után tudod, hogy feláll a szőr a hátadon! Ha ezt tapasztalod, akkor nyugodtan köszönj el. De az egyetlen, amit próbálj meg egy randi alkalmával, hogy engedd el magad, old a feszültséget, és légy részese egy kötetlen beszélgetésnek!

Ha már tudtok egy jót beszélgetni az már mindenképpen félsiker! Ha sikerül egy hullámhosszra kerülni, akkor azt tessék nagyon értékelni, mert ez az, amit valójában kerestek, és ez a legtöbb, amit ki lehet hozni egy randiból. Ha ez megvan, akkor mindenképpen kapjon a másik még egy esélyt. Nem kell semmi hatalmas dolognak történnie. Elég ha azt érzed, hogy jó volna vele folytatni a megkezdett beszélgetést. Ha ez így van, akkor folytassátok. A következő alkalommal pedig már mindketten nyitottabbak lesztek. Az igazán szép az, hogy a második, harmadik találkozón el fog dőlni, hogy közel kerültök egymáshoz, vagy csak megismertetek egy érdekes embert, de tovább kerestek. Mert sokszor lehet, hogy kémia, szikra, stb. nem lesz, de megismered a másikat annyira, hogy tudni, érezni fogod, hogy vele akarsz lenni, ha rajtad múlik, akkor örökre. Megjegyzem ilyenkor kezdődik a móka, és kell nagyon észnél lenni.

Fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr5614382462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása