Leszünk mi még egy pár?
2019. január 10. írta: tolvajnorbert

Leszünk mi még egy pár?

Most dühös, és szakított. Kell neki egy kis idő, hogy lenyugodjon, hogy újra velem akarjon járni. Tudom, hogy így lesz, mert korábban már mással is járt újra szakítás után. Igaz, most hallani sem akar rólam, és a legutóbb, amikor összefutottunk közölte, hogy soha többet nem akar rólam hallani, beszélgetni pedig akkor sem szeretne, ha ketten lennénk egy lakatlan szigeten. Szép kilátások! Te mit tippelsz? Újra egy pár lesznek?

 priscilla-du-preez-361813_480.jpg

A napokban volt egy hosszas levélváltásom egy 20-as évei közepén járó sráccal egy telefonos konzultáció után. Hívjuk őt Ákosnak. Ákos nagyon elszúrta. Egy 6 éves kapcsolatból ugrott ki a lány kedvéért, de a korábbi kapcsolatát nagyon nem tudta lezárni. Jöttek a hazugságok, a mismásolás, és ahogy az lenni szokott az új szerelme megunta az egészet, és megköszönte a részvételt. Ákos vele szeretné újrakezdeni, miután végleg lezárta a korábbi kapcsolatot.

Amikor úgy jön a hideg zuhany, mint derült égből a villámcsapás, na akkor van az, hogy emberünk, aki korábban képtelen volt dönteni, és a változásra abszolút alkalmatlan volt hirtelen tisztán kezd el látni, és bármire képes lenne. Sokszor ilyenkor már késő. A kezdeti tisztánlátást követi az, aminek nagyon nem kellene jönnie. Ezek után egy dolog biztos, hogy minden hidat tökéletesen fel tud égetni maga körül.

Ilyenkor egyetlen dolog szokott szöget ütni az ember fejében, és Ákos is vadul reménykedni kezdett, mert a távolból egy halvány reménysugár fénylett fel. Hiszen a kedves, bocsánat, a volt szerelem korábban már megbocsátott egy fiúnak. Ha így tett, akkor biztos most is így fog tenni. Nem kell mást csinálnia, mint néhány hónapot várnia, és ott fogják folytatni, ahol abbahagyták…

 

Én hogyan látom ezt? Három olyan pont van, amiről érdemes Ákos esetében beszélni.

Hónapokig várni nagyon nagy hiba!

Tudom, hogy sok helyen arról beszélnek, írnak, hogy várj hetekig, hónapokig, hogy le tudjon nyugodni, és elkezdj hiányozni neki. Őszinte leszek, ha nem hiányzol neki néhány nap múlva, akkor 1-2 hónap múlva sem fogsz. De ez az idő tökéletesen alkalmas arra hogy tovább tudjon lépni. Számtalan amerikai és kanadai pszichológiai tanulmány támasztja alá, hogyha egy nő úgy dönt, hogy tovább akar lépni, akkor lezárja a korábbi kapcsolatát, és a férfinak szinte semmi esélye sincs. Ezért ne várj, hanem gondold végig, hogy mit kell tenned, és cselekedj. Mivel sokan nem tudják, hogy mit kell csinálni, ezért dolgozom most egy meet upon, hogy minél több embernek meg tudjam mutatni melyek az első lépések.

Más történetére soha ne alapozz

Abban hinni, hogy csak azért, mert másnak megbocsátott neked is meg fog, hatalmas hiba. Talán igen, talán nem lesz a te estedben a válasz. Ahogy az alapján eldönteni, hogy mi lesz a ti sorsotok, hogy mi történt a legjobb barátaitok esetében, vagy mit olvastál a neten, a bulvár újságban oltári nagy hiba. Minden eset más, és más. Az igazi kérdés mindig az, hogy Te mennyire akarod, mire vagy képes ezért, és az exed mennyire nyitott arra, hogy újra egy pár legyetek. Persze nem árt felkészülni, és valódi változások sem fognak ártani. Merj tanulni, segítséget kérni, hogy tisztában lény azzal, hogy mit is kellene csinálnod, hogy visszakapd.

A változás jó, de önmagában semmit sem ér

Az szuper, ha meg tudtál változni, dolgokat le tudtál zárni, és úgy érzed, hogy készen állsz egy új kapcsolatra. Az igazság viszont az, hogy te hiába változol, ha azt senki nem veszi észre. Éppen ezért a változásodat el kell juttatni hozzá. Értelemszerűen nem küldhetsz neki üzenetet, hogy jobb lettem, nézd csak. Illetve küldhetsz, de ellenkező eredményt fogsz elérni. Az exed visszahódítása sok esetben azon fog múlni, hogy az az üzenet, amit te le szeretnél juttatni hozzá célba fog-e érni. Ehhez pedig szövetségesekre lesz szükséged. Na meg persze arra is, hogy legyen egy koncepció, hogy mit fogsz csinálni. Az nem elég, hogy kitalálod, hogy posztolok ide, meg oda, hogy lássa, hogy miről maradt le. A gond az, hogyha nem jut el hozzá a változásod, akkor az ex visszahódítás nem lesz sikeres.

 

Hogy Ákosnak milyen esélyei vannak? Hááát, a történetét megismerve nem vagyok benne biztos, hogy ők újra egy pár lesznek. Mert a mostani helyzet sokkal inkább zsákutca, mint holtpont. Igaz, vannak olyan eszközök, ahol a zsákutcában is át lehet törni a falat, hogy utat találj a másikhoz.

 

Fotó: https://unsplash.com/

Tanuld meg, hogyan tudod visszahódítani:

webuni_exvissza.png

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr2414553872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása