Kezdd újra az életed!
2019. március 25. írta: tolvajnorbert

Kezdd újra az életed!

Most jött el az ideje, hogy lezárd a múltat, és lassan tovább is kell lépned! Nem holnap, nem a jövő héten, hanem ma! Ez bármennyire is furcsa nem több mint egy döntés. Dönts gyorsan, és tarts ki mellette.

Na de mi lesz utána?

 erriko-boccia-641203-unsplash_480.jpg

A változás nem lesz instant. Lassan, de biztosan fog megérkezni a változás. Igaz, ehhez végig kell csinálnod. Hogy miért? Azért, mert különben bele fogsz ragadni egy olyan kapcsolat emlékébe, ami már nincs. A legtöbb hozzám forduló társkereső problémája éppen az, hogy nincs túl valamelyik korábbi kapcsolatán. Az a kapcsolat pedig fogva tartja. Nem az exe, hanem az emlékek, a régmúlt tervek, álmok.

De mit kell tenned ahhoz, hogy újra tudd kezdeni?

  1. Nézz szembe a múlttal! Nézz szembe önmagaddal!
  2. Állj talpra, és találd meg újra önmagad!
  3. Nyiss a világ a felé, hogy újra egy teljes és boldog életet élhess!

 

Nézz szembe a múlttal! Nézz szembe önmagaddal!

Ne rágódj azon, ami elmúlt. Nem gumicsont az, hanem egy elmúlt kapcsolat emléke. Tedd meg magadért, hogy elfogadod, hogy vége van. Egyszer gondold végig, hogy mi is történt, és fogadd el, hogy mindketten hibáztatok. Vond le a megfelelő következtetéseket, hogy egy új kapcsolatban mire kell odafigyelned. Hiszen nem árt, ha a korábbi kapcsolat tanulsága segít már a párválasztásban is, és magában a párkapcsolat megélésében is. Bocsáss meg magadnak, és ha kell, akkor neki is. Engedd el a terhet, ami nyomja ennek kapcsán a lelkedet. Egy szakítás a legradikálisabb, de egyben a legjobb önfejlesztő tréning. A többség nem akarja, de aki él a lehetőséggel megújulva, megerősödve válik olyanná, amilyen sok esetben mindig is lenni akart.

Állj talpra, és találd meg újra önmagad!

Ha már vége, akkor legalább használd fel azt, amit kaptál a szakítástól. Igen, a fájdalom, a magány, a keserűség, a csalódottság, a bizonytalanság, és minden más érzés, ami el fog fogni téged egy szakítás után a hasznodra lehet, hogy talpra tudj állni. Hihetetlen energiát mozgósítanak. Neked nincs más dolgod, mint tartást adni magadnak, és élni a lehetőséggel, amit a szakítástól kaptál. Nem kell egyből beleugrani egy új kapcsolatba. Erősödj meg, ismerd meg a megújult önmagad. Ha már önmagad is boldoggá tudod tenni, na akkor érdemes újra elgondolkozni azon, hogy ismerkedj!

Nyiss a világ a felé, hogy újra egy teljes és boldog életet élhess!

Mindenkinek mástól lesz boldog az élete. Nem is próbálom megfejteni a közös nagy titkot, hogy mitől leszel Te boldog és mindenki más is boldog. Azt az egyet tudom, hogy le lehet élni úgy egy életet, hogy a szoba rejtekéből csak akkor bújsz ki, amikor elrohansz boltba, esetleg bevásárolni. Különben pedig a biztonságot adó négy fal között elvagy, és éled a privát zombi életed. Persze lesznek kifogások, hogy miért zárod be magad. Nem kell, hogy Te légy a buli lelke. Sőt, még bulizni sem kell eljárnod. Egyszerűen csak élvezd azt, hogy kimozdulsz. Nézz körbe, hogy mi az, ami érdekel a téged körülvevő világban. Ismerd meg jobban. Hétről hétre legyen egyre szélesebb az, ami érdekel téged. Mozdulj ki. Beszélgess, ismerkedj meg új emberekkel, és nevess, szórakozz, kapcsolódj ki és töltődj velük. A lényeg, hogy kezdj el élni. Ha ez sikerült, akkor utólag – még ha ez ma elképzelhetetlen is – azt fogod mondani, hogy a szakítás volt a legjobb dolog, ami történhetett velem.

 

 

 

fotó: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr9914715217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása