Miért félsz újrakezdeni?
2020. október 04. írta: tolvajnorbert

Miért félsz újrakezdeni?

Próbálkozik reggel, délben, este, de Te állod a sarat! Nem mered közel engedni magadhoz. Össze vagy zavarodva, és mindent elolvasol, mindent megnézel, amiről úgy érzed, hogy segíteni fog abban, hogy kitisztuljon a kép. Ne légy bolond! Ez az, amit a legtöbb szakértőtől hallani fogsz! Mert az, aki újrakezdi az csak bolond lehet. Hiszen 1-2 év és szakítani fogtok! Szerintem meg akkor követsz el hibát, és vagy őrült, ha nem próbálod meg vele újra!

 

 

Hibázott! Hibáztál! Valami hiányzik, de az is lehet, hogy már csak azt tudod elmondani, hogy valami hiányzott. Simán lehet, hogy nem is az volt a szakítás valódi oka, amit elmondtál neki. Ő meg nem érti. Szeret, mert érzi, hogy Te vagy élete szerelem, és nem tudja elképzelni az életét nélküled.

 maria-teneva-xubn-rblefk-unsplash.jpg

Na ekkor van az, hogy meggondolatlanul olyasmit tesznek, amivel majd maguk alatt vágják a fát. Mert küldik a virágot, megkérik a kezet, megkeresik a barátokat, rokonokat, de olyan is van, aki egyszerűen csak bezárja magát a saját világába.

 

Te pedig hajtogatod, hogy nem passzoltok, hogy nem tudsz vele lenni, ja meg már nem is szereted. A fejéhez vágod, hogy soha nem is szeretted, mert abban bízol, hogy az majd igazán fájni fog neki, és akkor békén hagy.

 

Közben mindenki elmondja, hogy milyen jól döntöttél. Áhhh, felmelegítve csak a töltött káposzta jó, és bár jó páros voltatok, de jobb ez így mindenkinek. Te pedig hallgatod őket, és kellenek ezek a szavak, hogy meg tudd győzni magadat arról, hogy az a döntés jó volt. Persze lehet, hogy jobb lett volna jól csinálni a kapcsolatot. Figyelni egymásra, ne adj Isten még beszélgetni is. Mert akkor talán nem lett volna szükség a szakításra.

 

Nem gondolom, hogy minden kapcsolatot meg kell vagy akár csak lehet menteni. Sőt, van olyan kapcsolat, amelynél jobb, ha vége lesz. De van olyan is, nem is kevés, ahol a legnagyobb hiba éppen a szakítás volt. Majd a konok fejed miatt kitartasz a döntésed mellett, pedig a lelked legmélyén tudod, hogy az egy vacak döntés volt.

 

De honnan tudhatod, hogy Te jól döntöttél-e vagy sem? Ha erőszak áldozata voltál, akkor nagyon jól döntöttél, hogy kiléptél. Na meg akkor is, ha kihasználtak, megaláztak, és még ezt a sort hosszan lehetne sorolni. A kérdés akkor igazán akkor izgalmas, ha akkor merül fel, amikor alapvetően minden rendben volt. Lehet, hogy történt valamilyen külső esemény a családban, baráti körben, de ez akár együtt is tarthatott volna benneteket. Ilyenkor mindig gondold végig, hogy az az ok, amire fogtad a szakítást vajon áthidalhatatlan-e, illetve jelen pillanatban mennyire vagy közömbös iránta. Mert ha nem vagy közömbös, akkor az a helyzet, hogy Neked találkoznod kellene vele. Akár az esélyt is megadni neki az újrakezdésre.

 

A legszomorúbb sokszor az, hogy sokan azért nem merik újrakezdeni, mert attól félnek, hogy újra szakítanának. Ne azért ne légy vele, mert attól félsz, hogy újra szakítani fogtok. Ha csak ez az akadály, akkor légy vele, és most csináljátok jól!

 

Hidd el, sokszor az a legjobb módszer a továbblépésre is, hogy újra vele vagy! Mert akkor kiderül, hogy annak ellenére, hogy mindent megtettek a kapcsolatért semmi esély arra, hogy egy pár legyetek.

 

 

Fotó: unsplash.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tolvajnorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr5616227070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása